0

Günümüzde, güzellik standartları konusunda ilerleme kaydedilmiş olsa da aslında hala güzelliğin tanımlandığı ve tükettiğimiz medyaya yansıtıldığı bir dünyada yaşıyoruz. Sürekli olarak güzelliğin anlamı, gerçekçi olmayan ve aldatıcı bir şekilde değiştiriliyor, çarpıtılıyor. Bizler ise çoğunlukla kendimizi bu standartları karşılamak için çabalarken buluyoruz. Hatta bu uğurda, bizi utandıran ve küçük düşüren uygulamaları artık normalleştirdik. Neredeyse olduğumuz insan için özür dilemeye tamamen hazırız.

Özellikle sosyal medya bu konuda büyük bir etkiye sahip. Sosyal medya, gençlerin hayatlarının büyük bir parçası ve onların sadece sayfayı kaydırırken gördükleri bazı görseller, özgüvenlerini etkileyebilir. Elbette bu yolla başkalarıyla etkin iletişimde bulunmak ve bir şeyler paylaşmak, kendimizi ait hissetmemizi sağlayarak ruh halimize iyi gelebilir. Ancak pasif olarak gezinmek için çok zaman harcamak, kendimizi kopuk ve yalnız hissetmemize de yol açabilir. Sosyal medyanın olumsuz etkilerinden sadece bir tanesi, görünüşümüze odaklanmamızı ve belli standartlara uymazsak yeterince iyi olmadığımızı hissettirmesi. Beğeniler ve yorumlar yoluyla onay aramak ve kendimizi başkalarıyla karşılaştırmak benlik saygımız üzerinde olumsuz etki yapar. Bunun ana nedenini ise internette gördüğümüz fotoğrafların çoğunun dijital olarak bozuk olması ve gerçek hayatı temsil etmemesiyle açıklayabiliriz.

Güzelliğe Bakışımızı Değiştirelim-1 - Saç Bakım Güzellik Güzelliğe Bakışımızı Değiştirelim-2 - Saç Bakım Güzellik

Sizce de artık dijital bozulma eğilimini tersine çevirmenin ve tüm zamanlardan daha iyi bir güzellik tanımı oluşturmanın zamanı gelmedi mi? Toplumun bize olmamızı söylediği kişinin bir görüntüsü yerine; güzel ve otantik benliklerimizi paylaşmanın tam sırası. Artık saklayacak hiçbir şeyimiz yok!

Gelin; güzelliğe bakışımızı değiştirelim!

Güzelliğe Bakışımızı Değiştirelim-3 - Saç Bakım Güzellik Güzelliğe Bakışımızı Değiştirelim-4 - Saç Bakım Güzellik

Dove ile filtresiz güzelliği kucaklayın!

Dove, güzelliğin bir endişe değil özgüven kaynağı olması gerektiği vizyonu ile hareket ediyor. Yeni neslin dış görünüşü ile barışık olmasını sağlama ve özgüvenlerini artırma misyonunu, 2016 yılında Dove Özgüven Projesi’ne dönüştürdü. Bu amaçla, ilk olarak eğitim bilimci Özgür Bolat iş birliğiyle başlatılan projeyi, Toplum Gönüllüleri Vakfı ile daha da genişletti. Dove Özgüven Projesi, bugüne dek Türkiye'de 400.000’den fazla genci özgüven eğitimleriyle buluşturdu. Siz de Dove’un anne-babalara, mentorlara, öğretmenlere ve gençlik liderlerine yönelik hazırlanan, etkisi kanıtlanmış eğitimlerini ücretsiz olarak indirebilirsiniz.