Mullet saç kesimi artık sadece 70’ler ve 80’lerden kalma bir hatıra değil, çünkü yeniden trend oldu! Bu pratik saç stili kesinlikle ikinci bir şansı hak ediyordu. Mullet saç modeli sadece serin havalarda boynunuzu sıcak tutmakla kalmıyor, aynı zamanda saçlarınızı gözlerinizden ve yüzünüzden de uzak tutuyor. Önden ciddi bir iş görüşmesine gidecekmiş gibi görünmenizi sağlarken arkadan parti saçı olarak anılıyor.
Hareketli bir stil olan mullet saç kesimi Zendaya, Miley Cyrus gibi ikonlar sayesinde 2021’den itibaren kadınlar için en büyük saç trendlerinden biri haline geldi. Siz de modern, cesur ve asi bir stil benimsemek istiyorsanız mullet saç kesimi hakkında daha fazlasını keşfedin.
Mullet saç nedir?
Yukarıda kısaca açıkladığımız gibi mullet saç kesiminde ön ve yan taraftaki saçlar daha kısa, arkadaki saçlar ise daha uzun olur. 70’lerdeki Amerikan hip-hop kültüründen gelen mullet saç modeli, aslan yelesi saç olarak da anılır. 70’lerde David Bowie gibi ünlü erkek starların da tercih ettiği bu model, günümüzde “modern mullet” olarak yeniden sahnede.
Mullet saç modelinin modern versiyonunda saçların ön kısımları pixie, arka kısımları uzun tutuluyor. Geçmişteki mullet’ten farkı ise çok kabarık olmaması. Artık daha kabarık ve hacimli olmayan mullet modelleri tercih ediliyor.
Modern mullet saç modelleri
Hazır her yerde modern mullet saç kesimini görüyorken siz de denemek ister misiniz? İşte size ilham verebilecek bazı mullet saç stilleri!
Kıvırcık mullet
Doğal olarak kıvırcık saçlara sahipseniz mullet saç kesimi size çok yakışabilir. Mullet saç kesiminin farklı katmanları, kıvırcık saçlarınızda kusursuz şekilde birbirine karışarak görünümünüze zahmetsiz bir şık kazandıracak.
Kısa retro mullet
Bu harika saç stili için efsanevi rock şarkıcısı Joan Jett’i düşünün. Retro görünüm, bugünlerde ilgi ve popülerlik kazanan modern mullet trendine de ilham oluyor.
İki tonlu ve kaküllü mullet
Mullet kesim perde kahkülle birleşince ortaya benzersiz bir stil çıkabilir. Dua Lipa’nın iki renkli mullet saç kesimini hatırlayın. Bu tür bir görünümle kalabalıklar arasında bile fark edilebilirsiniz.
Pixie-ish mullet
La casa de papel yıldızı Úrsula Corberó, peri benzeri bir kesim olan mullet’in adeta temsilcisi niteliğinde. Bu mullet stili, farklı stillerde şekillendirilebilen çok yönlü bir kesim isteyenler için son derece ideal.
Shullet stili
90’ların uzun, katlı ve 80’lerin mullet kesiminin bir karışımı olan shullet, kesinlikle herkesin bayıldığı bir modern mullet modeli. Bu daha yumuşak görünüm, oldukça kullanışlı ve şekillendirmesi de gerçekten çok kolay.
İkonik mullet
2016 yılında Lady Gaga, saçlarını 70’lerin ikonik turuncu mullet kesimiyle kullanarak efsanevi sanatçı David Bowie’ye bir saygı duruşunda bulundu. Siz de cesur ve farklı bir model arıyorsunuz biraz risk almaya ne dersiniz?
Punk mullet
Dünyaca sevilen şarkıcı Rihanna, görünüşünü sık sık değiştiriyor. Ancak bir dönem punk tarzı mullet kesimi de denemişti. Biraz kısa dokulu katlar ve mullet kesim! Gerçekten size de çok yakışacağına eminiz.
Uzun mullet
Bu daha uzun mullet stili genellikle tüylü bir saç kesimine benzer. Bu görünümü elde etmek için saçlarınızda deniz tuzu spreyi kullanın. Doku oluşturmak için ellerinizi kullanarak ürünü uygulayın. Saçınızdan rastgele parçalar alın ve dağınık bir kumsal görünümü oluşturmak için şekillendirici ile dalgalandırın. Ardından dalgaları parmaklarınızla dağıtın.
Mullet saç kesimi nasıl yapılır?
Mullet saç kesimi neye benziyor, artık biliyorsunuz. Mullet saç modellerinin hangisini tercih ederseniz edin saçlarınızda bolca kat olacak. Bu nedenle evde denemek yerine stilistinize başvurmanızı öneririz. Stilistinize, istediğiniz mullet modelini gösterebilir, anlatabilir ve sonrasında kendinizi onun sihirli ellerine emanet edebilirsiniz. Mullet saç kesimi ile saçlarınız hacimli ve son derece havalı görünecek.
Mullet saç kesimi kimlere yakışır?
Mullet saç modeli hakkında en fazla merak edilenlerden biri de bu. Bu stil özellikle kalp ve üçgen şeklindeki yüz hatlarına yakışıyor. Mullet saç kesimi yüzün çene bölümünü öne çıkardığı için çenesi belirgin kişilerde daha havalı göründüğünü söylemek mümkün.
Elbette daha yuvarlak yüz hatlarınız varsa da mullet kesimi tercih edebilirsiniz. Kabarık saç modelleri yüzü daha küçük göstereceği için bu noktada önerimiz mullet saç modelini düz saçlarınızda kullanmanız.
Oval ve uzun yüz hatlarına sahip kişiler ise açık mullet saç modelleri yerine toplu saç modellerini denemeli.
Mullet saç nasıl şekillendirilmelidir?
Mullet saç kesimi, retro saç modelleriyle gerçekten çok uyumlu. Siz de partiye giderken veya havalı görünmek istediğiniz günlerde mullet saç modellerinden yardım alabilirsiniz. Saçlarınızı mullet stiliyle kestirmeden de bu modeli denemeniz mümkün. Bunun için saçlarınızı maşa ile dalgalandırın. Ardından saçların ön kısımlarından ince tutamlar alın ve arkaya doğru tel toka ile sabitleyin. Retro bir görünüm oluşturmak için saçların ön kısımlarındaki tutamlara krepe de yapabilirsiniz.
Söz konusu mullet saç kesimi olduğunda onu atkuyruğu, ortadan ayrık, açık, yarım topuz saç modelleri gibi farklı modellerde kullanabilirsiniz. Ayrıca saç aksesuarlarından da yardım alabilir, görünümünüze zahmetsiz ama şık dokunuşlarda bulunabilirsiniz.
Mullet saç modelleri ile kullanabileceğiniz saç renkleri ise tamamen cilt tonunuza bağlı. Özellikle genç stiller için bu kesimde, saçın önüne, kulak arkasına veya saç arasına marjinal renkler yaptırmayı deneyin.
Ayrıca wolf cut saç kesimi ve v kesim saç modelleri yazılarımız da ilginizi çekebilir.