Yüz için nemlendirici, saç için saç kremi neyse sakallar için de sakal yağı eşit derecede önemlidir. Sakal ne kadar kısa ya da ne kadar uzun olursa olsun yumuşak olmasını ve güçlenmesini sağlayacak besinleri almasına yardımcı olur. Sakal kepeği sorununun ortadan kaldırımasını sağlar. Aynı zamanda cilt için de oldukça etkilidir. Sakalların olduğu bölgeyi nemlendirmek zor olabileceği için sakal yağı o bölgelere nüfuz ederek nemlenmesini de sağlar.
Ayrıca su, sakallarda bulunan doğal yağların giderilmesine neden olur. Sakal yağı bu yağların geri kazanılmasını sağlar.
Sakal yağını kimler kullanabilir?
Tüm cilt tipleri kendi cildine uygun bir sakal yağı kullanabilir. Ayrıca her uzunluktaki sakallar için de kullanılır. Kısa sakal ve bıyıklara sahipseniz bakımlarını ihmal etmeyerek yumuşak ve düzgün şekilde uzamalarını sağlayabilirsiniz. Ayrıca sürekli tıraş oluyorsanız tıraş sonrası yağ uygulamak kıl köklerinin de yumuşamasını sağlayarak bir sonraki tıraşta meydana gelebilecek tahrişleri de önler.
Eğer cilt tipiniz yağlı ise, günde 1 defadan fazla kullanmayarak ve yağ miktarını az tutarak uygulamanız yeterli. Kuru bir cildiniz varsa günde 2 kere uygulayabilirsiniz.
Sakal yağı ne zaman kullanılır?
Sakal yağı kuruluk, dökülme, kırık uçlar vb. için bir tedavi olarak kullanılıyorsa özellikle akşamları kullanmak daha etkili sonuçlar meydana getirir. Cilt; siz uyurken kendini onarıp yenilediği için uyumadan önce yapılan bakımlar gece boyu cilt tarafından emilir.
Bunun yanında sabahları yapılan uygulama da sakalların gün boyu parlak görünmesine ve kolay şekillendirilmesine de yardımcı olur. Yağı sürdükten sonra bir tarak ile tarayarak hem sakalların her bölgesine işlenmesi hem de sakalların düzgün durmasını sağlayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri yağı, temiz sakallar üzerine uygulamak. Sakallarınızı temizlemeden uygulama yaparsanız; gün boyu biriken fazla kir ve yağı birbirine karıştırmış olursunuz. Sakalları temizlerken çok sıcak su kullanmamaya da dikkat edin. Bu cildin ve sakalların kurumasına neden olur. Nazik bir temizleyici ile temizledikten sonra soğuk su ile bir durulama yaparsanız bakterilerin yayılmasını önleyerek daha parlak olmalarına yardımcı olabilirsiniz.
Temizleme işlemine haftada en az 2 kere uygulayacağınız peelingi de dahil etmenizde fayda var. Bu işlem cildin ve sakalların diplerinde biriken ölü derilerin temizlenmesine ve bakım yağının cilde etkili şekilde nüfuz etmesine yardımcı olur.
Sakal yağı nasıl kullanılır?
Cilde nüfuz ettiğinizden emin olmak için bölümler halinde, dairesel hareketlerle uygulayın. Uyguladığınız alana hafifçe bastırmanız ellerinizin ısısı ile ürünün ısınmasını sağlayarak etkisini arttırabilir. Yağı dağıttıktan sonra kalın dişli bir sakal tarağı ile tarayarak her yere yayılmasını da sağlayabilirsiniz.
Bonus: Hazır yağların yanında bazı doğal yağları da kullanabilirsiniz. Örneğin, bir damla çay ağacı yağı, sebum üretimini dengeleyebilir. Jojoba veya argan yağları, yumuşaklığı teşvik etmek ve dökülmeyi önlemek için cildi derinden besleyebilir. Hindistan cevizi yağı ise derinlemesine bir nem sağlayarak yumuşak ve parlak olmalarına yardımcı olur.
Sakal yağı kullanımıyla birlikte farklı yöntemlere de başvurmanız mümkün. Düzensiz sakal nasıl doldurulur, öğrenmek için yazımızı ziyaret edebilirsiniz.