0

Saç derisi kaşıntısı birçok kişinin günlük hayatta karşılaştığı sorunlardan biri. Saç derisinde meydana gelen kaşıntılar seboreik dermatit başta olmak üzere çeşitli cilt problemlerinden, stresten, mevsimsel döngülerden veya hormonal değişimlerden kaynaklı olabilir. Saç derisindeki kaşıntı, bazı durumlarda sosyal hayatı da olumsuz yönde etkileyebilir. Üstelik saç derisini sıkça kaşımak, saç derisine zarar vererek dökülme ve kızarıklık gibi birçok soruna da zemin hazırlayabilir. Peki, saç derisi kaşıntısına ne iyi gelir ve saç derisi kaşıntısı bitkisel çözüm önerileri nelerdir? Bu yazımızda saç derisi kaşıntısı için bilmeniz gerekenleri sıraladık.

Saç Derisi Kaşıntısına Ne İyi Gelir?-1 - Saç Bakım Güzellik Saç Derisi Kaşıntısına Ne İyi Gelir?-2 - Saç Bakım Güzellik

Saç Dipleri Neden Kaşınır?

Saç derisinde oluşan kaşıntı pek çok farklı nedene bağlı olarak gelişebilir. İnsanları psikolojik olarak olumsuz etkileyen bu durumun en önemli nedenleri arasında hormonal değişiklikler, mevsim geçişleri, stres ve saç derisinde biriken mayalar başı çeker. Bunun yanında saç kaşıntısının sebepleri arasında seboreik dermatit, atopik dermatit, saç derisinde oluşan mantar enfeksiyonları, sedef hastalığı, alerjik saç egzamaları bulunabilir. Saç boyasındaki maddeler de deriyi tahriş ederek kaşıntıya neden olabilir. Saç derisi kaşıntısı çoğunlukla tıbbi tedavi gerektirmeyen ve doğal çözüm önerileriyle giderilebilen bir rahatsızlıktır. Bu durum çoğunlukla kısa süre içerisinde kendiliğinden geçer. Ancak eğer saç kaşıntısı probleminiz bir haftadan daha uzun sürdüyse ve kaşıntının yanında saç derisinde başka bulgular da varsa o halde uzman bir dermatologdan yardım almalısınız. “Saç derisinde kaşıntı neden olur?” diye merak ediyorsanız detaylı bilgi için içeriğimizi hemen okuyabilirsiniz.

Saç Derisi Kaşıntısına Ne İyi Gelir?-3 - Saç Bakım Güzellik Saç Derisi Kaşıntısına Ne İyi Gelir?-4 - Saç Bakım Güzellik

Saç Derisi Kaşıntısına Ne İyi Gelir?

Saç derisi kaşıntısı için öncelikle sağlıklı beslenmeye ve düzenli bir yaşam sürdürmeye dikkat etmek gerekir. Bunun yanında sağlıklı saç derisi için aşağıdaki önerileri göz önünde bulundurabilirsiniz:

Saç Bakım Rutininize Özen Gösterin

Saç kaşıntısını önlemenin en temel yollarından biri, özenli bir saç bakım rutini oluşturmak. Saçlarınızı duşta ılık su ile yıkamaya ve duşun ardından yumuşak bir havlu ile kurulamaya dikkat edin. Saçınızı havlu ile ovuşturmayın ve duş sonrasında geniş bir tarakla tarayın. Saçlarınızı olabildiğince doğal olarak kurumaya bırakın. ​​Eğer saçta egzama gibi sorunlarınız varsa içeriğimizi okuyarak konu hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

Saç Derisini İyice Yıkayın

Eğer kafa deriniz sık sık yağlanıyorsa saçlarınızı günde bir kez yıkayabilirsiniz. Saçlarınızı yıkarken saçlar yerine saç derisini temizlemeye odaklanın. Saçlarınız için kaliteli içeriklerle hazırlanmış şampuan, saç kremi ve saç derisi kaşıntısı için losyon ürünleri kullanmaya özen gösterin. Saç derisi kaşıntısı ve kepek için Clear Women Kepeğe Karşı Etkili Kil Terapisi Şampuan ürününü tercih edebilirsiniz. Kil ve B3 vitamini ile formüle edilmiş Clear şampuan, bio-güçlendirici teknolojisiyle saç derisini besler ve canlandırır. Saç derisi bariyerini güçlendiren ürün, deriyi nemlendirerek kepeğe bağlı kaşıntı ve yağlanma problemlerinin önüne geçer. Şampuan, saçları ipeksi bir yumuşaklığa kavuşturarak dipten uca arındırır. Ayrıca saç bakımında saç kremi kullanarak saçlarınızdaki statik elektriklenmeyi azaltabilir ve saçlarınızı zararlı UV ışınlarına karşı koruyabilirsiniz.

Saç Derisi Kaşıntısına Ne İyi Gelir?-5 - Saç Bakım Güzellik Saç Derisi Kaşıntısına Ne İyi Gelir?-6 - Saç Bakım Güzellik

Öte yandan saç derisi kaşıntısı için evde uygulayabileceğiniz birçok yöntem bulunur. Bitkisel yöntemlerle günlük hayatta karşılaşılan saç derisi kaşıntısını gidermek mümkündür. İşte, saç derisi kaşıntısı doğal çözüm önerileri…

 

  • Elma Sirkesi: Asetik asit içeriği ile öne çıkan elma sirkesi antibakteriyel ve antifungal etkisi ile bilinir. Kuru ciltlerde meydana gelen kaşıntı sorunları, elma sirkesi ile önlenebilir. Elma sirkesini ılık su ile seyreltip şampuandan sonra saç derisini ve saçlarınızı durulamak için kullanabilirsiniz. Eğer saç derinizde açık yaralar varsa elma sirkesi kullanmaktan kaçınmalısınız.
  • Organik Hindistan Cevizi Yağı: Laurik asit içeren organik Hindistan cevizi yağı, antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Baş biti ve saç derisi kaşıntısı için yağın yatıştırıcı etkisinden faydalanabilirsiniz. Hindistan cevizi yağını ılıtıp saç derinize masaj yaptıktan sonra bir saat saçta bekletip ardından saçlarınızı yıkayabilirsiniz.
  • Çay Ağacı Yağı: Antiseptik ve antifungal özelliklere sahip olan çay ağacı yağı, kepek ve baş bitinin neden olduğu kaşıntıya iyi gelir. Çay ağacı yağını zeytinyağı ile karıştırıp saç derinize masaj yapabilirsiniz.
  • Nane Yağı: İçerdiği mentol ile cilt üzerinde ferahlatıcı bir etkisi olan nane yağı, saç derisinde kepek oluşumunu azaltarak cilt alerjilerinden kaynaklı kaşıntı problemini yatıştırır. Nane yağını zeytinyağı ile seyreltip şampuan öncesinde saç derinize masaj yapabilirsiniz.
  • Ilık Zeytinyağı: Ilık zeytinyağı saç derisindeki kabuklanmayı önleyebilir. Zeytinyağını biraz ısıttıktan sonra saç derinize masaj yapabilirsiniz.
  • Karbonat: Karbonat, alkali içeriği ile saç derisinin pH oranını dengelemeye yardım eder ve saç derisi kaşıntılarının önüne geçer. Bir yemek kaşığı karbonata biraz su ilave edip macun kıvamına getirin. Karışımı saç diplerinize sürerek 10 dakika bekletin ve ardından saçlarınızı şampuanlayın.
  • Limon Suyu: Limon suyu antiseptik özelliği sayesinde saç kaşıntısı sorunu için birebir. Beş yemek kaşığı suya bir tatlı kaşığı limon suyu ilave edip karışımla saç derinize masaj yapın. 5-10 dakika sonra saçlarınızı şampuanlayın.
  • Yumurta Sarısı: Eğer saç derisi kaşıntınız kuruluktan kaynaklıysa yumurta sarısı ile bu sorunu giderebilirsiniz. İki veya daha fazla yumurtanın sarısını ayırıp saç derinize yedirin ve 10 dakika bekleyin. Ardından şampuanlama işlemine geçebilirsiniz. Uygulamayı haftada iki veya üç kez tekrarlayabilirsiniz.

 

Siz de saç derisi kaşıntısı sorunundan şikayetçiyseniz yukarıdaki çözüm önerilerini deneyerek saç derisi kaşıntısını giderebilir ve daha sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz.