0

Eğer şu anda bu yazıyı okuyorsanız, muhtemelen birinden ayrılmayı düşünüyorsunuz. Ne yazık ki çoğumuz, nazikçe olması bir yana; bir ilişkiyi nasıl bitireceğimizi bile tam olarak bilmiyoruz. Yani bu konuda kaybolmuş hissediyorsanız bilin ki yalnız değilsiniz. Gerçek şu ki, her ilişki kavga, aldatma gibi göze batan bir işaretle bitmez. Bunun yerine, bazen ilişkiler tek taraflı bir şekilde değişir ve bu da işleri düzeltmeyi daha kafa karıştırıcı hale getirebilir. Peki, ilişkinizi bitirmek, büyük olasılıkla hala değer verdiğiniz o insana bir şekilde zarar vermek anlamına geliyorsa, sizin için en iyi olanı nasıl yapabilirsiniz?

Aşağıdaki ipuçlarından bazıları, durumu toparlamanıza bir parça yardımcı olabilir.

Ayrılık Konuşması Nasıl Yapılır?-1 - Saç Bakım Güzellik Ayrılık Konuşması Nasıl Yapılır?-2 - Saç Bakım Güzellik

Ayrılık vaktinin geldiğini nasıl anlarsınız?

Bir ilişkiyi olabildiğince saygılı bir şekilde bitirmenin ilk adımı, gerçekten istediğiniz şeyin bu olduğundan emin olmak. Bu kulağa son derece açık gelse de her zaman bu kadar net olmayabilir.

Dürtüsel bir ayrılıktan kaçınmak için ilişkiyi bitirme arzunuzun ne kadar tutarlı olduğu üzerine düşünün. Sadece bir veya iki haftadır böyle hissediyorsanız zor bir dönemden geçiyor olmanız ve partnerinizle her şeyin tekrar yoluna gireceği olasılığına da yer bırakın. Bu noktada partnerinizle endişelerinizi paylaşmak da size yardımcı olabilir. Ne olursa olsun, ayrılığınız onun için bir sürpriz olmamalı. Bir şeyleri bitirmeye karar vermeden önce sizin için neyin sorun yarattığını ona bildirmelisiniz. Bu sadece karşınızdakini korumuş olmayacak, aynı zamanda bunun sizin için doğru karar olduğundan emin olmanız için size zaman ve alan sağlayacak.

Bir şeyleri bitirmek için “doğru” zamanı bulmak

Birinden ayrılmak için asla en doğru zaman olmayabilir, yine de bunu yapmak için çok sayıda “yanlış zaman” var. Örneğin birinin doğum günü gibi. Ya da büyük bir sunum için çalışmaya başlamadan hemen önce. Temel olarak, partnerinizin hayatında başka neler olup bittiğine dikkat edin ve zaten stresli bir zamansa mümkünse buna katkıda bulunmayın.

Elbette bu konuşma için iyi bir zaman bulmak her zaman mümkün değil. Ayrıca karşınızdaki için sürdürmek istemediğiniz bir ilişkide kalarak kendi ihtiyaçlarınızdan ödün vermenin de iyi bir fikir olmadığını anlıyoruz. Kötü zamanlamadan kaçınamıyor olsanız bile ayrılığı hassas bir şekilde ele alabilirsiniz.

Önce bu konuşmayı yapacağınız ortamı düşünün. Çevrede sizi izleyecek insanlardan kaçınmak için özel bir zaman ve yer seçin. Ardından bunun harika bir zaman olmadığını bildiğinizi kabul edin. “Şu anda stres altında olduğunu biliyorum ama bu konuşmayı erteleyemem” gibi bir şey söyleyebilirsiniz.

Konuşmaya hazır olduğunuzdan emin olmanız da önemli. Düşüncelerinizi yazmak için zaman ayırın, hatta birkaç kez alıştırmasını yapın.

Ayrılık Konuşması Nasıl Yapılır?-3 - Saç Bakım Güzellik Ayrılık Konuşması Nasıl Yapılır?-4 - Saç Bakım Güzellik

Ayrılık konuşması nasıl yapılır?

Saygılı bir ayrılık iki yönlü bir konuşma ile olur, bu yüzden bunun zaman almasına hazırlıklı olun. İkinizin de gerçekten veda edebileceği bir alan yaratın. Konuşmaya başlamadan önce ilişkinin neden bitmesi gerektiğini tam olarak düşünün, ancak tüm suçu partnerinize yüklememeye dikkat edin. Bir ilişkide kalmak istememe nedeninizi biliyorsanız, bu konuda gerçekten net olun. Çünkü bu, acının bir kısmını ortadan kaldıran bir şey. Nedeninizi açıklarken kendinize odaklanın. “Benim için asla yeterli zamanın yok” demek yerine duygularınıza odaklanın ve “Bu ilişkinin ihtiyaçlarımı karşılamadığını fark ettim” deyin. “Ben” dili kullandığınızda aynı şeyi söyleseniz de bu, karşınızdaki tarafa bir saldırı ve suçlama gibi gelmeyecek.

Ayrıca partnerinize, duyguları açısından konuşması için ihtiyaç duyduğu alanı vermeniz de önemli. İkinizin de konuşmaya farklı bakış açıları ile geldiğinizi anlayın. Örneğin “Seni duyuyorum” veya “Neden incindiğini anlıyorum” diyebilirsiniz. Bu cümleler karşınızdaki insana empati yaptığınızı hissettirir ve onun da sizinle empati kurması için alan tanır. Elbette ilişkiyi bitirme niyetiniz, partnerinizin bakış açısını anlamak için çok fazla çaba harcamak değil, ona kasıtlı olarak zarar vermekten kaçınmak olmalı.

Saygılı bir konuşma için alan yaratırken gelecekte tekrar bir araya gelebileceğinize dair yanlış umut vermekten de kaçının. Kararınızdan eminseniz güçlü durun ve bu konu hakkında iletişim kurmayın.

Ayrıca ilişkilerde sağlıklı sınırlar koymak hakkındaki makalemizi incelemek isteyebilirsiniz.