0

Trendler gelir geçer; modası asla geçmeyecek tek şey ise sağlıklı ve parlak bir cilttir. Nem tutucular gibi farklı bileşenler, bu amaca ulaşmaya yardımcı olmak üzere tasarlanırlar. Nemlendirici, saçlarınız ve cildiniz için kullandığınız güzellik ürünlerinde bulunan yaygın bir nemlendirici madde olarak tanımlanabilir. Mevcut ürünler, genel özelliklerinin yanı sıra nem tutma yetenekleri ile bilinirler. Bu yüzden muhtemelen nemlendiricilere düşündüğünüzden daha aşinasınız.

Peki nemlendiriciler hakkında tam olarak ne kadarını bilmelisiniz? Cilt bakımında nemlendiricilerin önemi hakkında daha fazlasını keşfetmek için okumaya devam edin.

Cilt Bakım Rutininizde Nemlendiricilerin Önemi-1 - Saç Bakım Güzellik Cilt Bakım Rutininizde Nemlendiricilerin Önemi-2 - Saç Bakım Güzellik

Nemlendirici nedir?

Nemlendiriciyi, cildi nemli tutmanın anahtarı olan bir madde şeklinde tanımlamak mümkün. Başka bir ifadeyle cildin yüzeyine nemi çekmeye yardımcı olan ve cildin çabuk kurumaması için suyu tutan bir bileşen. Nemlendiriciler serum, losyon, krem ​​gibi yüz ve vücut ürünlerinde yaygın olarak kullanılırlar. Günlük cilt bakımında yaygın olarak karşımıza çıkan tanıdık nemlendiricilere hyalüronik asit ve kolajeni örnek gösterebiliriz. Farklı nemlendiricilerin farklı kökenleri olsa da hepsi cilt nemlendiricileri olarak ortak bir amaç taşır. Bazı nemlendiriciler bal ve aloe vera gibi doğal kaynaklardan elde edilirken, diğerleri gliserin ve propilen glikol gibi bileşenler oluşturmak için başka kaynaklardan sentezlenir. Ayrıca nemlendiricilerin, nemi emdiği için kuru cilde değil nemli cilde uygulanması gerektiğini de hatırlatalım.

Bu noktada serum ve nemlendirici arasındaki farklar yazımızı da incelemek isteyebilirsiniz.

Nemlendiricilerin faydaları

  • Nemi çeker: Nemlendiriciler tıpkı bir sünger gibi davranarak su çekecek şekilde tasarlanırlar. Genelde ağırlıklarının 100- 1000 katına kadar nem tutabilirler.
  • Dış dünyayı dışarıda tutar: Tıkayıcı olan nemlendiriciler, ciltteki çatlakları kapatmak için çalışırlar.
  • Eksfoliye eder: Nemlendiriciler eksfoliyatör olarak da çalışabilir ve ciltteki nem seviyelerini eşitlemek için ölü cilt hücrelerini çıkarabilir.
  • Yatıştırır: Nemlendiriciler, tahriş yaşadıktan sonra cildi yatıştırmanın ve sakinleştirmenin bir yolu olarak işlev görürler.
  • Cildi güzelleştirir ve dolgunlaştırır: Nemlendiriciler cildinizin üst tabakasını dolgunlaştırarak ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir.
Cilt Bakım Rutininizde Nemlendiricilerin Önemi-3 - Saç Bakım Güzellik Cilt Bakım Rutininizde Nemlendiricilerin Önemi-4 - Saç Bakım Güzellik

Nemlendiricilerin yan etkileri

Nemlendiricilerin genel bir yan etkisi olmamakla birlikte; temiz cilde ve cilt hala nemliyken uygulanması gerektiği unutulmamalı. Nemlendiriciler kuru cildin en yakın arkadaşı veya en kötü düşmanı olabilir. Havada çok az nem olduğunda sorunlar başlar ve nemlendirici günde birkaç kez uygulanır. Daha derin cilt katmanlarından nemi çalmaya başlar ve bu da cildi kurutabilir.

 

Bonus: İyi kalpli cilt bakımını keşfedin

İyi kalpli cilt bakımı için Simple’ın yüz kremi ve nemlendiricilerini keşfetmeye ne dersiniz? Bu noktada size önerimiz Simple Protect and Glow 72 Saat Nemlendirici Jel Krem. Yorgun cildinize antioksidan Vitamin C & E ve zencefil kökü ile ışıltı sağlar. Cildinizin canlı görünmesi için nemlenme sürecini hızlandırır. Çevresel kirlilik ve mavi ışığın sebep olduğu erken yaşlanma etkilerini azaltmaya yardımcı olur.

Simple dünyasında ayrıca farklı cilt ihtiyaçlarına yönelik nemlendiriciler bulabileceğinizi de hatırlatalım.

 

Nemlendiriciler nasıl kullanılır?

Eğer bir cilt bakım rutinine sahipseniz farkında olmadan nemlendirici kullanıyorsunuzdur. Su bazlı cilt bakım ürünleri, nemlendirici ve koruyucu özelliklere sahip oldukları için nemlendiricilerle formüle edilirler.

Nemlendiricili ürünler, cildiniz hala nemliyken cilt bakım rutininizin herhangi bir aşamasında uygulanabilir. Ürünün cilt tarafından kolayca emilmesine yardımcı olmak için ürünleri cildiniz hala nemliyken uygulamayı unutmayın.

Ürünler, gündüz veya gece herhangi bir zamanda uygulanabilir. Aşırı nemli bir ortamda yaşamıyorsanız, nemlendiriciler tıkayıcı bir ürünle kapatılmalı. Aksi takdirde nemlendiricinin cildinize getirmeye çalıştığı tüm nem, buharlaşarak havaya karışacaktır.