0

Cilt üzerinde bulunan gözeneklerin açılmasıyla içeri giren yağ, kir ve ölü derilerin oluşturduğu sivilceler her yaşta ve her cilt tipinde görülen, birçok nedene bağlı olarak oluşan cilt sorunlarından biri olarak kabul edilir.

Yüz, boyun, sırt, göğüs, kol ve omuzlarda sıklıkla rastlanan sivilceler vücudun her bölgesinde oluşum gösterebilir. Baharın gelmesiyle ve gardıroplardan tişörtlerin çıkmaya başlamasıyla kollarınızda ve omuzlarınızda olan sivilceler için çözüm aramaya başladıysanız bu yazımız sizin için.

İşte olası nedenler ve tedavi yöntemleri...

Kollarda Sivilce Olmasının Nedenleri

Hormonal değişimler: Ergenlik dönemi, regl, stres gibi unsurlar hormonlar üzerinde birçok değişim meydana getirir. Hormonlardaki değişiklik de vücudun daha fazla sebum(yağ) üretmesine neden olur. Bu üretilen doğal yağ sivilce oluşum nedenlerinin başında gelir.

Hijyen: Vücut yıkandığında yağ, kir ve ölü derilerden kurtulur. Bunun yanında peeling, kese gibi unsurlar da vücutta oluşan sivilcelerin, batıkların ve bazı cilt problemlerinin oluşumunu da önler. Hijyene yeterince özen göstermediğiniz takdirde bu kir, yağ ve ölü deriler sivilcelerin oluşmasına olanak sağlar.

Sıkı kıyafetler: Ter de gözenekleri tıkayarak sivilce oluşturan etkenler arasında kabul edilir. Dar giyisiler terin vücut üzerinde kalmasına ve sıcaklıkla bakterilerin yayılarak sivilcelerin meydana gelmesine neden olur.

Kollardaki sivilcelerin bir diğer nedeni fungal akne olabilir. Fungal akne hakkında detaylı bilgi edinmek için yazımızı inceleyin.

Kollardaki Sivilceler Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey-1 - Saç Bakım Güzellik Kollardaki Sivilceler Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey-2 - Saç Bakım Güzellik

Kollardaki Sivilceyi Engelleme Yolları

Kollardaki Sivilceler Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey-3 - Saç Bakım Güzellik Kollardaki Sivilceler Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey-4 - Saç Bakım Güzellik

Kollardaki Sivilce İçin Tedavi Yöntemleri

Kollarda oluşan sivilceleri tedavi etmek oldukça kolay fakat söylememizde fayda var;  fazla sivilceniz varsa bir dermotologa danışmayı ihmal etmeyin.

  • Ellerinizdeki yağ ve bakteriler daha fazla enfeksiyona neden olabileceği için, sivilceye dokunmayın.
  • Sivilcenizi patlatmayın veya sıkmayın. Bu, cildinizin tahriş olmasına ve yara izi oluşmasına neden olabilir.
  • Güneşe maruz kalmak cildin yağ üretmesini tetikler, bu yüzden gün içinde mutlaka güneş koruyucu krem kullanın.
  • Sivilceler üzerinde sert peelingler uygulamayın. Bu sivilce oluşumunu engellemek için yapılan bir yöntem. Sivilceler meydana geldikten sonra üzerinde baskı uygulamak tahrişe sebep olur.

Önemli Not: Bu yöntemleri denemeden önce, vücudunuzda çıkan bu küçük kırmızı şişkinliklerin sivilce olduğundan emin olun. Egzama,sedef, isilik, kurdeşen gibi cilt hastalıklardan birine sahipseniz tedavi için mutlaka bir doktordan yardım almanız gerekir.

Bonus: Bacaklarımda Neden Sivilceler Var? yazımızı inceleyerek bacaklardaki sivilce sorunu hakkında merak ettiklerinize cevap bulabilirsiniz.