0

Günün bir noktasında aniden istenmeyen vücut kokusu yaşayacağınızdan endişe ettiğiniz oldu mu? Bu son derece yaygın bir endişe, çünkü istenmeyen vücut kokusu oldukça evrensel bir durum…

Vücut kokusu birdenbire ortaya çıkıyor gibi görünse de gerçek şu ki, genelde birkaç basit tavsiyeyi izleyerek önlenebilir. Ama bundan önce, vücut kokusunun neden bu kadar yaygın olduğunu anlamaya çalışalım.

Vücut Kokusunu Azaltmanın 6 Yolu-1 - Saç Bakım Güzellik Vücut Kokusunu Azaltmanın 6 Yolu-2 - Saç Bakım Güzellik

Vücut kokusu neden olur?

Terleme, vücut ısısını düzenlememize yardımcı olan önemli bir işlev ve vücut kokusu terle yakından ilişkili. Terin aslında kokusuz olduğunu biliyoruz ancak bakteriler teri yağ asitlerine ayırdığında “istenmeyen koku” olarak tanımladığımız o kötü koku ortaya çıkar. Bununla birlikte vücut kokusunun çoğu durumda son derece doğal olduğunu da unutmamak gerek.

Diğerlerinden daha fazla terlediğinizi mi düşünüyorsunuz? Bunun genetikle ilgisi olabilir. Vücut kokusuna sahip olmak son derece normal olsa da eğer vücut kokunuzda ani bir değişiklik fark ederseniz mutlaka bir sağlık uzmanına görünün.

Vücut kokusu nasıl azaltılır?

İşte dermatologlara göre istenmeyen vücut kokusunu azaltmanın basit ama etkili yolları.

Düzenli duş alın

Vücut kokusuna, teriniz ile cildinizdeki bakteriler arasındaki reaksiyonun neden olduğunu belirttik. Düzenli duş almak ciltte bakteri ve ter varlığını azaltır, böylece vücut kokusuyla karşılaşma olasılığınız da azalır. Elbette bu yöntem kusursuz değil ve sıcak iklimlerde ya da çok aktif olduğunuzda yanıltıcı olabilir. Yine de denemeye değer.

Deodorant kullanın

Hayatlarımız ne kadar farklı olursa olsun çoğumuzun ortak bir yanı var: Her güne başlarken deodorant kullanırız. Deodorantlar kendi içinde; antiperspirant ve non-antiperspirant olarak iki çeşide ayrılır. Temel amaçları, vücudu ter kokularına karşı korumak olsa da bu iki ürün de aynı amaç için farklı şekillerde çalışır. Non-antiperspirant deodorantlar terlemeyi engellemez, geçici bir çözüm olarak ter kokusunu maskelemek için formüle edilir. İçeriğindeki ürünler ve koku, bakterileri uzaklaştırarak kötü koku oluşumunu engellemeye yardımcı olur. Antiperspirant deodorantlar ise terlemeyi engelleyerek vücut kokusunun oluşmasının da önüne geçer.

Bu noktada size önerimiz Rexona Shower Fresh Aerosol Anti-Perspirant Kadın Deodorant. Ter kokusuna karşı 48 saate kadar koruma sağlar. Sahip olduğu MotionSense teknolojisi özel olarak geliştirilmiştir ve bu teknoloji ile her hareketinizde saf ve ferah bir koku yayılır.

Vücut Kokusunu Azaltmanın 6 Yolu-3 - Saç Bakım Güzellik Vücut Kokusunu Azaltmanın 6 Yolu-4 - Saç Bakım Güzellik

Duştan sonra iyice kurulanın ve temiz giysiler giyin

Bakteriler sıcak ve nemli ortamlarda gelişir. Bu nedenle duştan sonra havluyla nemi azaltarak bakterilerin büyümesini önleyebilirsiniz.

Ayrıca bazen vücut kokusundan kaçınmak, temiz giysiler giymek kadar basit olabilir. Çünkü kirli giysiler, temiz olanlardan daha fazla bakteri içerir.

Bazı gıdaların vücut kokusunu artırabileceğini bilin

Brokoli, karnabahar, lahana, soğan, sarımsak gibi kükürt bileşikleri içeren yiyecekler, işlenmiş ve kızartılmış yiyecekler vücut kokusuna katkıda bulunabilir. Bu nedenle ter kokusu yapan yiyeceklerin tüketimini dengelediğinizden emin olmanız, vücut kokusunu önlemenizi sağlayabilir.

Ayaklarınızı kuru tutun

Söz konusu vücut kokusu olduğunda, en çok korkulan yer şüphesiz ayaklar. Terle birleşen bakteri birikimi ayak kokusunun başlıca nedeni. Elbette hepsi bu kadar değil; hormonlar, stres seviyeleri, giyilen ayakkabı ve çorap türü de kötü kokuya katkıda bulunabilir.

Ayak kokusunu gidermek için temiz ve kuru çoraplar giymeyi, aşırı nemi önlemek için ayakkabınıza bebek pudrası serpmeyi, ayaklarınızda ter önleyici ürünler kullanmayı deneyin.

Nefes alabilen giysiler giyin

Vücut kokusunu önlemek veya en aza indirmek için pamuklu kumaşlar giyin. Nemi emen doğal, nefes alabilen kumaşlar hava akışını teşvik eder. Kumaş ne kadar gevşek olursa vücudunuz o kadar fazla nefes alır. Dışarısı çok sıcakken dar kot pantolon giymeyin. Ayrıca naylon gibi sıkı dokunmuş kumaşlardan da kaçının.