Sağlık ve güzellik bileşenlerinin içinde bir yıldız gibi parlayan PHA yani polihidroksi asitler anti - aging özellikleri sayesinde ciltteki kırışıklıkların azalmasına yardımcı olur. Hücre yenileyen, cilde nem veren, ince çizgi oluşumunu engelleyen bu asit tipi farklı kozmetik ürünlerin içeriğinde yer alır ve pek çoğumuzun cilt bakım rutininde yeri vardır. PHA asit nedir ve ne işe yarar merak ediyorsanız okumaya devam edin…
PHA Nedir?
İkinci jenerasyon meyve asitleri olarak tanımlanan PHA, cilt üzerinde Aha asitlerine benzer biçimde görev alsalar da hassas yapıdaki ciltler için çok daha uygundur. Temelde ölü cilt hücreleri arasındaki bağı çözme işini üstlendiklerinden pürüzsüz bir cildin anahtarı olurlar. Bu aileye ait asitler; laktobiyonik asit, glukonolakton ve maltobionik asittir.
PHA Ne İşe Yarar? PHA Cilde Faydaları Nelerdir?
Yaşlanmanın geciktirilmesi konusunda çok değerli bir iş birlikçi olan PHA asit cilt bakımında pek çok başka yarar da sağlar. Zaman içinde cildin dış tabakası olan epidermis kalınlaşır. Bu nedenle nemi azalan cilt daha az kolajen içermeye başlar. Güneşin etkileri de eklendiğinde cilt yüzeyinde kırışıklıklar oluşur. İşte bu faktörlerin kusursuz ve ışıltılı görünümünüze gölge
düşürmemesi için PHA kullanabilirsiniz. PHA’nın cilde faydalarını listelemek gerekirse;
- Cildi yalnızca nemlendirmekle kalmaz, dolgun ve canlı bir görünüm kazanmasına da yardımcı olur.
- İnce çizgilerin görünürlüğünü maksimum seviyede azaltır.
- Pha serum ne işe yarar diye araştırdığınızda cilt tonunu eşitlediğini göreceksiniz. Bu özellik PHA asitin en değerli etkilerinden biridir. Ayrıca akne ve akne izleri üzerinde de iyileştiricidir.
- Cilde bir başka faydası, kolajen kaybının gerçekleşmesini önlemesidir.
- Antioksidan özellikleri bulunduğundan hassas cilt tipi dahil kullanımı tüm ciltler için uygundur.
- Ölü ya da donuk görünen hücreleri ciltten uzaklaştırır. Böylece cilt dokusunu da sağlıklı hale getirir.
- Farklı aktif bileşenlerle güç birliği yapması durumunda, tüm bu olumlu etkilerin daha hızlı ve uzun ömürlü olacak şekilde cildinize yansıdığına şahit olabilirsiniz.
- PHA’lar cildi diğer asit bileşenleri olan Aha ve Bha’ya oranla çok daha az tahriş eder. Bu özelliği nedeniyle de diğerlerinden daha çok tercih edilir.
- Gül hastalığı yani rozacea hastalığının tedavisinde de PHA uygulamasından destek alınabilir. Buna benzer diğer cilt hastalıkları yaşayanların cildi PHA desteği ile çok daha rahat eder.
PHA Kullanım Yöntemleri Nelerdir?
İritasyon yapması söz konusu olmadığından, hassas ciltler için PHA kullanım yöntemleri diğer tüm cilt tipleri ile aynıdır. Kullanımı için genellikle yaz ayları önerilirken, beraberinde mutlaka güneş koruyucu krem de tavsiye edilir. PHA içeriğinin kozmetik ürün içindeki yüzdesi giderek arttırılmalı ve çok koyu tenliler mutlaka uzman kontrolünden geçtikten sonra kullanmalıdır. Özel cilt bakımı uygulamalarında solüsyon halinde ya da kullanım talimatlarına uyacak şekilde evde krem, serum gibi ürünlerin içinde tercih edilebilir. Eğer siz de cilt bakımında serumların önemi konusuna dikkat ediyorsanız detayları buradan öğrenebilirsiniz.
PHA Serumu Nasıl Kullanılır?
Gece yatmadan önce kullanabileceğiniz Pha asit bu sayede cildin yenilenmesine yardımcı olur. Ürünü avucunuza 4 ya da 5 damla kadar damlatabilir ardından nazik hareketlerle yüzünüze sürebilirsiniz. Bu esnada cildinize masaj yaparsanız uygulama daha başarılı olacaktır. Cildinizin kuru olması gerekir. Cilt dokusunu iyileştirme yolları arasında önemli bir yere sahip olsa da diğer yöntemlerden de faydalanmanız mümkündür. Örneğin C vitaminli ürünler, dermaroller kullanmak ve retinol desteği de size bu konuda yardımcı olabilir.