Çoğu toplum yüzyıllardır cilt ve saç sağlığı için kil kullanıyor. Kil yüz maskeleri, kaolin veya bentonit gibi çeşitli kil türlerinden birinden yapılır. Bu maskelerin fazla yağı emmek, kuru cildi yönetmeye yardımcı olmak ve akneyi önlemek gibi çeşitli faydaları olduğu düşünülmekte. Kil maskelerinin faydalarına dair çoğu sonuç kullanıcı deneyimine bağlı olsa da yapılan bazı çalışmalar kilin cilt ve saç üzerindeki yararlı etkilerini destekler nitelikte.
Kilin içeriği
Kil bol miktarda bileşen ve mineral içerir. İçeriğini merak ediyorsanız; montmorillonit, dolomit, magnezyum, kalsiyum, potasyum, manganez, fosfor, alüminyum, silikon, çinko, kobalt, bakır ve selenyum’dan oluştuğunu söyleyelim.
Yeşil kil maskesi faydaları
- Gözeneklerdeki kir ve yağı derinlemesine temizler
- Ölü deri hücrelerinin dökülmesinde etkilidir.
- Cildi tonlama ve sıkılaştırmaya yardımcı olur.
- Lekeleri iyileştirmeye yardımcı olabilir.
- Kesikler ve sıyrıklar, küçük yanıklar, böcek ısırıkları gibi durumlarda etkilidir.
Gözenekler için: Yüzünüze kil maskesi uygulamak, fazla yağı gözeneklerinizden uzaklaştırır. Yeşil kil cildi kurutmaya da neden olduğu için kuru bir cildiniz varsa farklı ev yapımı maskelere yönelebilirsiniz. Kuru ciltler için genellikle yeşil kil yerine kırmızı kil maskeleri önerilir. Eğer yine de uygulamak istiyorsanız ayda 1’den fazla uygulamamaya ve maskeden sonra cildinizi nemlendirmeye özen gösterin.
Sivilceler için: Gözeneklerde biriken kir ve yağların neden olduğu sivilce, siyah nokta gibi cilt problemlerinin giderilmesine yardımcı olabilir. Yeşil kil gözenekleri derinlemesine temizlediği için sivilce oluşumunu da engelleyebilir.
Yeşil kil maskesi ne sıklıkla kullanılır?
Yeşil kil cildi kurutabilir, bu nedenle haftada bir kereden fazla kullanmayın. Alternatif olarak, kuru veya hassas bir cildiniz varsa, yeşil kili sadece birkaç haftada bir kullanmak en iyisi olabilir. Mutlaka alerjiniz olup olmadığını da test etmelisiniz. Bunun için kili, kolunuzun iç kısmına uygulayın ve 24 saat bekleyin. Herhangi bir kaşıntı, kızarıklık ve karıncalanma durumunda kullanmaktan kaçının.
Yeşil kil maskesi tarifi, nasıl yapılır?
Kil maskesi yapmak oldukça kolaydır. Satın aldığınız toz haldeki yeşil kili, bir çay kaşığı kile 1 çay kaşığı su olacak oranda ölçüler ile birleştirin ve iyice karıştırın. Maskeye gül suyu, papatya suyu gibi doğal ürünler de ekleyebilirsiniz.
Yeşil kil maskesi nasıl uygulanır?
- Cildinizi Simple Protect and Glow 2'si 1 Arada Işıltılı & Temiz Yüz Temizleme Jeli ile nazikçe temizleyin. Simple Protect and Glow 2’si 1 arada Işıltılı & Temiz, doğal kil ve bambu tanecikleriyle cildinizi temizlerken aynı zamanda pürüzsüzleştirmeye, aydınlatmaya ve yorgunluk izlerini silmeye yardımcı olur.
- Yüzünüzde istediğiniz bölgeye ince bir kil tabakası yaymak için parmaklarınızı veya bir yüz maskesi fırçasını kullanın. Örneğin, yağlı bir T bölgeniz varsa, maskeyi alnınıza, burnunuza ve çenenize uygulayabilirsiniz.
- 10-15 dakika kadar kurumasını bekleyin.
- Maske kuruduğunda ılık su ile nazikçe temizleyin. Sert bir sünger ya da havlu cildinizi tahriş edebilir. Yumuşak ürünler kullanmanız önemli.