Daha ilkokula başlamadan öğrendiğiniz bu uygulama, yaş aldıkça, dişlerin yapısının değişmesiyle, yeni dişlerin çıkmasıyla ve tüketilen besinlerin de farklılaşmasıyla her geçen gün daha önemli bir konu haline geliyor. Dişlerinizi doğru fırçaladığınızda, plak oluşumunu ve bakterileri ortadan kaldırmış olursunuz. Bu da diş eti hastalıklarını ve diş çürümelerini önlemenin yanında, daha güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmanızı da sağlar.
Bu yüzden diş fırçalamanın tüm detaylarına tekrar hakim olmanızda fayda var.
Adım adım diş fırçalama
- Öncelikli olarak etkili bir diş fırçalama işleminin süresi minimum 2 dakika olmalı.
- Diş hassasiyetinize uygun bir diş fırçası ve diş macunu seçmeniz önemli. Signal Ürünleri arasından ihtiyacınıza en uygun gördüğünüz macun ve fırçayı seçebilirsiniz. Örneğin dişlerinizde lekelenme var ve beyazlatma ihtiyacınız varsa Signal White Now serisine mutlaka göz atın.
- Diş hekimleri macundan önce diş fırçasının ıslatılmamasından yana. Fırçanızı ıslatıyorsanız buna son vermeyi deneyin..
- Fırçanızı yukardan aşağıya ya da sağa sola değil, dairesel hareketler ile baskı uygulamadan kullanın.
- İç kısımları, arka azı dişleri, eğer varsa, 20’liklerinizi fırçaladığınızdan emin olun.
- Dilinizin üzerini fırçalamanız önemli, bunun için diş fırçasının arkasını kullanabilirsiniz. Sizi rahatsız ediyorsa, fırçanızı macundan arındırıp kullanın. Ferah nefes ve plaklardan tamamen kurtulmak için bu işlemi uyguladığınızdan emin olun.
- Ağzınızı soğuk suyla çalkalayarak fırçalama işlemini bitirebilirsiniz.
** Diş fırçanızı 3 ayda bir değiştirilmelisiniz. Fırçanız fazla kullanılmışsa, kıllar yıpranabilir ve etkili sonuç alma oranınızı düşürebilir. Ayrıca ağız hijyeni için de bu değişiklik önemli.
Diş Telleriniz Varsa...
Bu noktada yapacağınız işlemler, yukarıdaki diş fırçalama rutininin neredeyse aynısı. Diş telleriniz varsa, dişlerinizin iyice temizlediğinden emin olmanızda ve çok daha nazik olmanızda fayda var. Rutine ek olarak, tellerinizin üstünü ve kenarlarını da temizleyerek fırçalama işlemini bitirebilirsiniz.
Tabii doğru bir ağız bakım rutini için diş fırçalamak sadece başlangıç. Diş ipi, beslenme gibi diğer tüm detaylar için, daha önce yazdığımız yazımıza da göz atabilirsiniz.